Sharks Bay Umbi Diving Village

Sharks Bay Umbi, een authentiek hotel in Sharm el Sheikh

Sharks Bay Umbi Diving Village

Bootduiken met Sharks Bay Umbi - Sharm el Sheikh - Rode Zee

Sharks Bay Umbi

Kamers: 34
Locatie: Sharks Bay , Sharm el Sheikh

75 - 165 €  per nacht, halfpension
incl. belastingen


Highlights

 • gezellige kamers met zeezicht
 • prachtige baai met huisrif
 • privéstrand & eigen aanlegsteiger
 • Ontspannen en gemakkelijk bootduiken


Stel hier je duikvakantie in Sharks Bay Umbi zelf samen.
Neem voor vragen CONTACT met ons op.

Prijzen & Aanvraag

Beschrijving Sharks Bay Umbi Diving Village

Veel gasten beschrijven Sharks Bay Umbi Diving Village aan de prachtige baai als het laatste overblijfsel uit de goede oude tijd voordat het massatoerisme naar Sharm el Sheikh begon.

Sharks Bay Umbi Diving Village werd in de vroege 80er jaren gebouwd door de wijd en zijd bekende Bedoeïen "Umbarak" (Umbi). Het was een pioniersproject en de eerste door Bedoeïenen geleide duikbasis in Egypte. Natuurlijk is Sharks Bay Umbi Diving Village sindsdien vergaand ontwikkeld, maar daarbij is men erin geslaagd om de gemoedelijke, ontspannen en vriendelijke sfeer uit vroeger tijden te behouden.

Sharks Bay Umbi ligt tussen de kust van de Rode Zee en een steile klif waarin de Bedouin Village genesteld ligt. Uniek daarbij is de architectuur en het overvloedige gebruik van natuurlijke materialen.

In juni waren wij weer voor drie weken in Egypte. Deze keer een week in Sharm el Sheikh in het Sharks Bay Umbi en nog twee weken in Dahab ... Zoals we van jullie gewend zijn, was ook deze keer weer alles perfect geregeld en hebben wij met volle teugen van onze vakantie kunnen genieten. Beide hotels kleinschalig, maar met een geweldige persoonlijke service en duikfaciliteiten bij de hotels aanwezig.


De combinatie van bootduiken in Sharm met vertrek vanaf eigen jetty voor het hotel naar de prachtige omliggende riffen en het relaxte kantduiken in Dahab heeft deze vakantie weer tot een onvergetelijke gemaakt.

Wil en Astrid naar ons gastenboek

Kamerbeschrijving

De Bedouin Village is een authentiek, charmant "Original", dat als een zwaluwnest tegen de klif is aangebouwd. Met de Bedouin Village beschikt Sharks Bay Umbi in totaal over 34 kamers met zeezicht en een bijzondere architectuur.

Elke kamer in de Bedouin Village is uniek en een beetje anders dan de andere kamers. De oriëntaalse koepeldak-stijl geeft het hotel een bijzondere charme die slechts wordt overtroffen door het fantastische uitzicht over de Tiran Eilanden en de Rode Zee.

De Bedouin Village heeft een- en tweepersoonskamers, waarvan de meeste kamers ook een balkon of terras hebben met uitzicht op de Rode Zee en Tiran.

Bedouin Village - eenpersoonskamer

uitzicht op zee met balkon of terras

75 € / nacht, halfpension

Bedouin Village - tweepersoonskamer

uitzicht op zee met balkon of terras

65 € p.p. / nacht, halfpension

Bedouin Village - driepersoonskamer

uitzicht op zee met balkon of terras

55 € p.p. / nacht, halfpension

Inrichting & faciliteiten

Alle kamers in de Bedouin Village hebben:

 •  uitzicht op zee en Tiran Islands
 •  tweepersoonsbed of losse bedden
 •  op aanvraag met balkon
 •  airconditioning & koelkastje
 •  badkamer met douche/toilet
 •  handdoeken en douchelakens
Locatie

Sharks Bay Umbi ligt slechts een paar minuten rijden van de luchthaven maar evengoed zeer rustig aan een mooie baai met uitzicht op Tiran. Het stadsdeel Naama Bay met een ruime keus aan bars, restaurants, disco's etc. ligt op ca. 5 km afstand en is makkelijk en snel bereikbaar met een taxi.

Het hotel heeft een goed restaurant met o.a. lekkere visgerechten, een gezellige Beach Bar en een Bedoeïenentent om te relaxen.

Transfers

Bij aankomst op Sharm el Sheikh Int. Airport word je opgewacht door de Sharks Bay Umbi chauffeur, hij brengt je in een goed onderhouden, airconditioned minibus zonder omwegen naar het Sharks Bay Umbi Diving Village.

Duikers

Zin in bootduiken naar Ras Mohamed National Parc, de Tiran Islands of het wrak van de SS Thistlegorm? Sharks Bay Umbi Dive Club is een 5 Star PADI duikresort en verzorgt dagelijks boottrips met vertrek vanaf de eigen aanlegsteiger.

's Morgens na het ontbijt op je gemak vanaf de basis, over het strand naar de boot, die slechts 70m vanaf de basis klaarligt. Hier geen lange taxirit van het hotel naar de haven, maar direct te voet de boot op.

De dagelijkse boottrips zijn niet alleen voor duikers, maar ook voor snorkelaars of free divers geschikt. Normaal gesproken vertrekken de boten van de kleine Freedom vloot om 8:00 uur 's morgens en zijn rond 16:00 uur weer terug bij Sharks Bay.

We bieden je graag ook een combinatie van bootduiken met Sharks Bay Umbi en Dahab aan. Heb je belangstelling? Neem gewoon contact op en we senden je een aanbieding voor jouw wenshotel / -appartement in Dahab in combinatie met Sharks Bay Umbi.

Trees for All

Voor iedere geboekte reis planten we in jouw naam twee bomen bij Trees for All. Deze stichting herstelt bestaande bossen en plant bomen in Nederland en andere delen van de wereld. Zo maken we je reis een stukje duurzamer door een deel van de CO2 uitstoot te compenseren. We planten de bomen aan het einde van je reis en je ontvangt daarvan een certificaat.

Duikvakantie Sharks Bay Umbi

Prijzen inclusief STO reisgarantie en belastingen.

Onze duikreizen bestaan uit een verblijf van 7 nachten gecombineerd met een 5 dagen duikpakket en privé luchthaventransfers.

Duikreis Sharks Bay Umbi


Prijsvoorbeeld 2 personen:

 • 7 nachten Sharks Bay Umbi
 • Bedouin Village 2-pk (zeezicht)
 • volpension (lunch on boat)
 • luchthaventransfers
 • 5 dagen bootduikpakket
 • incl. lunch aan boord
 • STO Garant reisgarantie
 • "Trees for all" CO2 compensatie

740 € per persoon

Aanvraag / Boeken

Ik ben José Hoeflaken, mede-eigenaar en -oprichter van Sea More Travel. In Dahab ben ik jouw aanspreekpunt, gastvrouw, probleemoplosser en vraagbaak.


Heb je vragen? Ik help je graag!

 •   jose@seamore-travel.com
 •  +20 (0) 100 3462461

 

Wil je liever persoonlijk contact? Ik maak graag een online afspraak via Zoom. Stuur even een mailtje om een dag en tijd af te spreken die jou uitkomt.