Over Ons

Sea More Travel - wij staan in Dahab voor je klaar

Sea More Travel - wij staan in Dahab voor je klaar

Waar staan wij voor / Onze missie

Het is onze missie om jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen. We willen je de schoonheid en veelzijdigheid van de Rode Zee laten beleven op een verantwoorde manier en je kennis laten maken met de gastvrijheid van de inwoners van Zuid-Sinaï.

Wij vinden het belangrijk dat onze reizen maximaal voordeel opleveren voor de lokale bevolking. Door te werken met kleinschalige accommodaties, plaatselijke bedrijven en restaurants vloeit een groot deel van onze omzet terug naar de plaatselijke economie.

Zorg voor het milieu staat bij ons hoog op de prioriteitenlijst. Koraalriffen zijn kwetsbaar, schade wordt vaak aangericht uit onwetendheid, daarom vinden wij goede voorlichting en informatie erg belangrijk. Wij geloven dat duurzaam toerisme goed is voor de economie en dat betere financiële omstandigheden, zodat ouders hun familie kunnen onderhouden en hun kinderen naar school kunnen sturen, bijdragen aan stabiliteit in de regio.

Ook geloven we dat, wanneer mensen uit verschillende culturen elkaar leren kennen, ze wederzijds begrip en respect krijgen voor elkaars gewoonten en cultuur en vooroordelen verdwijnen. Dit draagt uiteindelijk bij aan een betere wereld voor ons allemaal.

Jose Hoeflaken

Eigenaar Sea More Travel

Jose Hoeflaken

Aan de oostkust van de Sinai ligt het plaatsje Dahab. Behalve de leukste duikbestemming van Egypte is het ook sinds vele jaren mijn woonplaats. Ik ben José Hoeflaken, mede-eigenaar en oprichter van Sea More Travel. Ik woon in de Bedoeïenenwijk Asalah met Chris, mijn vriend en partner, vier honden en een poes. Ik ben aanspreekpunt, gastvrouw, probleemoplosser en vraagbaak voor onze Nederlandstalige gasten.
 

Hoe het begon

Mijn verhaal begint in het jaar 2000, toen ik door een toevallige samenloop van omstandigheden ging werken als duikinstructeur bij Inmo Divers Home in Dahab. Het was mijn eerste kennismaking met Dahab en ik voelde me er gelijk op mijn gemak. Ik had aardige collega’s en het leven in het plaatsje sprak me aan vanwege de kleinschaligheid, de eenvoud van het Bedoeïenenleven en de prachtige natuur.

Ik was onder de indruk van de onderwaterwereld in dit deel van de Rode Zee. Ik duik sinds 1988 en heb veel duikbestemmingen gezien, van de Maldiven tot de Galapagos eilanden. De Golf van Aqaba en de wateren rondom Sharm el Sheikh kunnen zonder moeite de competitie aan met de mooiste duikgebieden van de wereld.

Een nieuwe start

In de beginjaren wisselde ik het leven in Egypte af met een leven in Nederland. Maar na een paar jaar was het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Chris en ik besloten 2004 naar Dahab te verhuizen en in 2005 werd Sea More Travel geboren.

Goede en slechte tijden

Dat is inmiddels twaalf jaar geleden. We hebben veel meegemaakt in die jaren en een mooie vaste klantenkring opgebouwd. Sinds 2011 zijn de omstandigheden in heel Egypte, dus ook in Zuid-Sinaï, moeilijker geworden en is het toerisme teruggelopen.

Natuurlijk heeft dit gevolgen voor een plaats als Dahab, waar de meeste mensen leven van het toerisme. Directe gevolgen voor eigenaars van hotels en duikcentra maar ook indirecte gevolgen voor mensen zoals een schilder of een timmerman omdat er minder geld beschikbaar is voor onderhoud en nieuwe meubels. Veel mensen besluiten weg te gaan naar een ander land of terug naar hun vaderland.

Wij hebben deze beslissing tot dusver niet genomen. Wij geloven in Dahab als vakantiebestemming en zijn er van overtuigd dat het uiteindelijk weer goed zal komen met het toerisme. Er zijn namelijk diverse redenen die Dahab en Sharm el Sheikh uniek maken die ik heb beschreven in dit blog.

Als je meer wilt weten over Dahab en onze reizen neem dan contact met me op, ik help je graag verder.

Chris Hornbogner

Eigenaar Sea More Travel

Chris Hornbogner

Chris kwam begin 2001 naar Dahab en was al snel in de ban van de onderwaterwereld van de Rode Zee en het landschap van de Sinaï.

Ook hij heeft na een aantal jaren zijn beroep als ingenieur aan de wilgen gehangen om van zijn hobby zijn nieuwe beroep te maken. Deze Padi Dive Master met enkele honderden duiken in het water van Dahab en de Rode Zee is ter plaatse aanwezig en staat voor iedereen klaar met adviezen en tips.

Chris is in Dahab en telefonisch bereikbaar op nummer +20 (0) 100 8774249