Duikreis Onderwaterfotografie

Volledig verzorgde fotoreis naar Dahab - Rode Zee

Duikreis Onderwaterfotografie in Dahab

Een week lang onderwaterfoto's maken o.l.v. René Weterings

Fotoreis Dahab

 

Groepsreis voor enthousiaste onderwaterfotografen.

Lijkt het je leuk om een week lang met een groepje gelijkgestemden onderwaterfoto’s te maken in Dahab? Dan is deze duikreis iets voor jou.

 • Reisdata: 8 - 15 oktober 2023
 • Deelnemers: max. 12 personen
 • Fotograaf: René Weterings
 • Hotel: The Bridge - Dahab
 • Locatie: Dahab, Rode Zee, Egypte

1345 € / persoon

Schrijf je nu in

Onderwaterfotografie in de Rode Zee

Je ziet prachtige koraalriffen met de mooiste kleuren en vormen, vissen cruisen op hun gemak langs je heen, je spot een zeepaardje en iets verderop trekt een schorpioenvis je aandacht.

Met je camera in de aanslag beweeg je zachtjes dichterbij en je neemt een aantal foto’s. Op het display van je onderwatercamera ziet het er fantastisch uit en overtuigd van een mooi resultaat zwem je tevreden terug naar de kant.

Wanneer je de foto’s eenmaal op je computer hebt gezet raak je minder overtuigd van je succes. De foto’s zijn niet helemaal scherp, te donker of overbelicht, kortom… niet helemaal zoals je je had voorgesteld.

Herken je deze situatie? Ben je een enthousiaste onderwaterfotograaf maar zijn er nog wat puntjes die beter kunnen? Dan is deze fotografiereis iets voor jou.

Highlights

 • Max. 14 fotografie duiken waaronder nacht- en boot duiken
 • O.l.v. René Weterings, 5-voudig Ned. Kampioen OW-fotografie
 • Elke dag een uitgebreide workshop, tips en feedback
 • Boottrip naar het prachtige rif van Gabr el Bint
 • Verblijf in het gezellige, kleinschalige hotel The Bridge
 • 7 nachten volpension (ontbijt lunch en diner)
 • Gezamenlijk diner op verschillende locaties in Dahab
Schrijf je nu in

Reisbeschrijving

Volledig verzorgde reis

Deze duikreis is volledig verzorgd vanaf het moment dat je aankomt op de luchthaven van Sharm el Sheikh tot het moment dat je weer vertrekt. Zo kun je je een week lang volledig concentreren op datgene waar je voor gekomen bent, onderwaterfoto’s maken.

Ook over het eten hoef je je geen zorgen te maken want de reis is op basis van volpension, dus het ontbijt, de lunch en het diner zijn inclusief. Aan het einde van elke dag gaan we gezellig met de hele groep eten in een van de vele restaurants die Dahab rijk is.

In principe hoef je dus, behalve voor persoonlijke uitgaven, geen extra kosten te maken.

Voor wie is deze reis?

Deze reis is voor iedereen die het leuk vindt om onderwaterfoto’s  te maken en samen met een groep gelijkgestemden een week lang bezig te zijn met onderwaterfotografie.

Het doel van de reis is om samen foto’s te maken, elkaar te inspireren en van elkaar te leren. René Weterings deelt zijn kennis in de vorm van workshops en door het geven van tips en feedback op je foto’s. Het is geen fotografiecursus en je krijgt geen diploma of certificaat.

We gaan er vanuit dat je minstens Advanced Open Water duikniveau hebt en dat je beschikt over een uitstekend drijfvermogen. We vinden een respectvolle houding tegenover de onderwaterwereld erg belangrijk, een mooie foto is leuk maar mag nooit ten koste gaan van het onderwaterleven.

Ook gaan we ervan uit dat je je eigen fotoapparatuur hebt, of dat nu een eenvoudige compact camera is of een dure spiegelreflex met allerlei toeters en bellen maakt niet uit. Het is wel belangrijk dat je basiskennis hebt over de werking van je camera.

Accommodatie & Duikcentrum

Je verblijft in hotel The Bridge in Dahab, een kleinschalig hotel met 12 kamers in het centrum van Dahab. De prijs is gebaseerd op verblijf in een tweepersoonskamer, als je liever een eenpersoonskamer boekt is dat ook mogelijk voor een toeslag van 150 euro.

Het hotel ligt aan de boulevard en vlakbij de duikplaats “Mashraba” waar je vanuit het hotel zo heen loopt en waar we een aantal keren zullen duiken omdat er veel te zien is. Natuurlijk bezoek je behalve deze duikplaats ook andere plaatsen en maak je een dagtrip met de boot naar het verder gelegen Gabr el Bint.

Duikcentrum Liquid Adventures beschikt over uitstekende faciliteiten en uitrusting en staat bekend om de goede en flexibele service.

Onderwaterfotografie met René Weterings

Het kristalheldere water, de prachtige koraalriffen en de overdaad aan (macro)onderwerpen zoals naaktslakjes, zeepaardjes en clown vissen vormen een uitstekende omgeving voor iedere onderwaterfotograaf.

Samen met René Weterings, vijfvoudig Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie, ga je een week lang onderwaterfoto’s maken in Dahab aan de Rode Zee. We maken max. 14 duiken waaronder een nachtduik en twee bootduiken.

René geeft elke dag een uitgebreide workshop over verschillende onderwerpen zoals bijv. compositie, macro en groothoek. Verder is hij gedurende de dag aanwezig voor het geven van tips en feedback.

STO Garant reisgarantie

Deze reis heeft STO Garant reisgarantie. STO staat voor Stichting Take Over. De reissom maak je over naar een derdengeldenrekening. Wij ontvangen de reissom pas na afloop van de reis. Tot die tijd wordt jouw reissom beheerd door de STO i.s.m. Certo Escrow.

Daarmee voldoen we aan de wettelijke eisen en is jouw geld beschermd als Sea More Travel onverhoopt in financiële problemen mocht komen omdat evt. schuldeisers er niet bij kunnen.

Trees for All

Voor iedere deelnemer aan deze reis planten we een boom bij Trees for All. Deze stichting herstelt bestaande bossen en plant bomen in Nederland en andere delen van de wereld.

Zo maken we je reis een stukje duurzamer door een deel van de CO2 uitstoot te compenseren. We planten de bomen na de reis en je ontvangt daarvan een certificaat.

Ik ben José Hoeflaken, mede-eigenaar en -oprichter van Sea More Travel. In Dahab ben ik jouw aanspreekpunt, gastvrouw, probleemoplosser en vraagbaak.


Heb je vragen? Ik help je graag!

 •   jose@seamore-travel.com
 •  +20 (0) 100 3462461

 

Wil je liever persoonlijk contact? Ik maak graag een online afspraak via Zoom. Stuur even een mailtje om een dag en tijd af te spreken die jou uitkomt.

Over René Weterings

Onderwaterfotograaf René Weterings is zeker geen onbekende in de wereld van de onderwaterfotografie.

Inmiddels is hij maar liefst vijf keer tot Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie gekroond (2018 – 2022). Verder werd hij in 2015 Belgisch Kampioen en in 2019 won hij in Tenerife zilver voor zijn foto in de categorie ‘groothoek’ op het CMAS Wereld Kampioenschap Onderwaterfotografie.

Tijdens deze fotografiereis geeft René elke dag een anderhalf uur durende workshop over camera instellingen, flitser gebruik, compositie, macro, groothoek, snootfotografie en basis fotobewerking. Uiteraard is hij gedurende de dag aanwezig en beschikbaar voor vragen.

Duiken en fotograferen zijn duidelijk zijn passie, zijn opgedane kennis deelt hij graag met andere enthousiastelingen, van beginners tot gevorderden. Met die insteek hoopt hij zelf ook altijd bij te leren in het vastleggen van de prachtige onderwaterwereld.

Het doel van deze reis is vooral veel interactie tussen de deelnemers en iedereen zoveel mogelijk te voorzien van tips en advies ter verbetering van zijn of haar onderwaterfoto’s.

René schrijft verhalen over zijn belevenissen onderwater die o.a. te vinden zijn op de site van DuikeninBeeld, het NOB magazine Onderwatersport en zijn eigen social media.

René Weterings

René is maar liefst vijf keer tot Ned. Kampioen OW-fotografie gekroond (2018 – 2022) en won diverse andere prijzen.

De verhalen en foto’s van zijn belevenissen onderwater zijn o.a. te vinden op de site van DuikeninBeeld en in het NOB magazine Onderwatersport.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

INBEGREPEN

 • 7 nachten The Bridge Hotel, tweepersoonskamer
 • Volpension met diner op wisselende locaties in Dahab
 • 6 fotografieworkshops door René Weterings
 • 2 à 3 kantduiken per dag incl. gids, transport, tanks en lood
 • Dagtrip met de boot naar Gabr el Bint incl. 2 bootduiken
 • Gratis Nitrox indien gebrevetteerd
 • Gratis upgrade naar 15 ltr alu tanks
 • Luchthaventransfers van en naar Sharm el Sheikh
 • STO Garant Reisgarantie
 • 2 bomen per boeking via Trees for All

NIET INBEGREPEN

 • Vliegticket naar Sharm el Sheikh
 • Visum (in principe is het gratis Sinai only visum voldoende)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toeslag eenpersoonskamer à 150 Euro
 • Huur overige duikuitrusting à 20 euro per duikdag
 • Huur duikcomputer of duiklamp
 • Onderwatercamera / fotoapparatuur
 • Alcoholische dranken (bier en wijn)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor het hotel, duikcentrum en restaurants