Eten en drinken in Dahab

Informatie over eten en drinken in Dahab

Eten en drinken in Dahab

Informatie over eten en drinken in Dahab

Lekkere Restaurants

Dahab heeft veel leuke en lekkere restaurants, de meeste vind je aan de boulevard maar ook op andere plaatsen is er geen gebrek aan eethuizen, cafetaria’s, pizzeria’s, lunchrooms etc. Er is voor iedereen wel iets bij, eenvoudige lokale gerechten zoals kip en falafel, chique steaks, vegetarische en veganistische specialiteiten, slow cooking, kortom te veel om op te noemen.

De Egyptische keuken is culinair door de buurlanden of voormalige overheersers beïnvloed. Zodoende worden ook Libanese, Turkse en Libische gerechten aangeboden. Maar er zijn ook de typisch Egyptische gerechten zoals Foul, een bonengerecht dat als ontbijt gegeten wordt of Molocheija, een spinazie-achtige soep uit de Nijldelta waarvan wordt beweerd dat het recept al tijdens de Faraonische tijd bekend was. Er staan natuurlijk ook Europese gerechten op de menukaart, vegetarisch of met rund, kip of lam. Varkensvlees is natuurlijk niet verkrijgbaar.

Drinken

Drinken wordt vooral in het centrum op bijna iedere straathoek aangeboden, versgeperst vruchtensap, thee of koffie. Natuurlijk hoort daarbij een waterpijp (Shisha) met tabak in alle mogelijke smaken zoals appel, aardbei, kersen, honing en zelfs met colasmaak.

Een echt Egyptisch drankje is Karkadee, gemaakt van gedroogde Hibiscus bloemen. In de zomer is het lekker fris en in de winter kun je het als thee drinken. Veel hotels bieden het als welkomstdrankje aan hun gasten aan. De gedroogde Hibiscus bloemen kun je overal in bazaars kopen en is leuk als souvenir.

Alcoholische drank is niet overal verkrijgbaar, de meeste restaurants schenken geen alcohol omdat de vergunning zeer kostbaar is. Het is dan vaak wel toegestaan om zelf bier of wijn mee te nemen, maar niet altijd dus het is goed om het even van tevoren te vragen.

Wie graag een biertje drinkt vindt in Dahab de lokale soorten "Stella" en "Sakkara". IJskoud zijn deze sinds bijna 100 jaar in Caïro gebrouwde pilssoorten goed te drinken. De restaurantprijs voor een halve liter Stella of Sakkara is ca. 55 LE, bijna 3 euro. Voor wijnliefhebbers zijn er verschillende soorten wijn verkrijgbaar. De meeste geproduceerd in Egypte, bijv. "Omar Khayyam" maar ook uit Zuid-Afrika zoals “Cape Bay”.

Karkadee, een lekker zomers drankje

Met het kwik ruim boven de dertig graden wil je maar één ding... verkoeling.


Karkadee is een populaire Egyptische kruidendrank met een mooie dieprode kleur. Het wordt gemaakt van gedroogde hibiscusbloemen, heerlijk om ijskoud te drinken en makkelijk zelf te maken.


In Nederland kennen we de hibiscus of kerstroos vooral als kamerplant maar in Egypte groeit hibiscus gewoon buiten in de tuin of langs de straat, als heg. De soort die voor karkadee wordt gebruikt is “hibiscus sabdariffa”, ook wel Roselle genoemd.

Hier vind je het recept en meer informatie want behalve heel erg lekker is karkadee ook nog eens supergezond.

lees verder in onze Blog

Foodie Tips

Eel Garden View

Restaurant Eel Garden View ligt direct aan zee, vlakbij The Eelgarden. Het is een prima plek om af te spreken voor lunch of diner. Er is een groot buitengedeelte waardoor het ook mogelijk is om even het water in te gaan om te zwemmen of te snorkelen.

Lindy's

Liefhebbers van een goede steak kunnen niet om Lindy's heen. Het restaurant ligt in Mashraba, direct aan de boulevard en aan zee. Chef Ahmed, de vroegere chef van Nesima was destijds al bekend om zijn tot in de puntjes verzorgde steaks en is het in al die jaren niet verleerd

Seaduction

De Libanese keuken is veelzijdig en afwisselend met veel vegetarische opties. Seaduction is een Libanees restaurant op een bijzondere locatie in Asalah met een groot dakterras waar je in alle rust van een heerlijke maaltijd kunt genieten.