Duiken in Dahab - Rode Zee - Egypte

Duiken in kristalhelder, warm water in een kleurrijke onderwaterwereld

Duiken in Dahab

Fascinerend voor duikers van alle niveaus!

Duiken in Dahab betekent duiken en leren duiken in kristalhelder, warm water in een kleurrijke onderwaterwereld.

Duiken in Dahab is fascinerend en indrukwekkend voor duikers van alle niveaus. Beginnende duikers vinden in het kristalheldere en warme water optimale omstandigheden voor de cursus. Voor ervaren duikers biedt Dahab spectaculaire en wereldberoemde duikplaatsen zoals bijvoorbeeld de "Blue Hole Dahab" of de "Canyon Dahab" beide duikplaatsen zullen menig duikershart sneller laten kloppen.

Het goede zicht en de variatie in duikplaatsen maken Dahab tot een aanbevolen locatie om te duiken. Kleurrijke vissen, soortenrijk marine leven en prachtige koralen.

In vergelijking met andere duiklocaties in Egypte, zoals bijvoorbeeld Hurghada of Sharm el Sheikh, heeft Dahab nog een plus; hier kun je  meestal rustig duiken met weinig andere duikers in het water. Zelfs de beroemde duikplaatsen "Blue Hole" en "Canyon" kunnen met een goede planning zonder veel andere duikers verkend worden.

Hoe worden de duikplaatsen in Dahab bereikt?

De duikplaatsen worden in Dahab snel en ontspannen over land bereikt met een Jeep of pick-up. Met een Jeep rijdt men bij de meeste duikplaatsen direct tot de ingang, waar de duikuitrusting uitgeladen wordt en waar op een tapijt de uitrusting voorbereid wordt. Het water bereik je dan in slechts een paar meter zodat de duik ontspannen begint.

 

Bootduiken in Dahab

Er worden ook boottrips georganiseerd naar het noorden, het Nationale park Ras Abu Galum of naar het zuiden, naar Gabr el Bint. Tijdens deze dagtrips worden er twee of drie duiken gemaakt. De bootduik excursies zijn bij de meeste duikcentra tegen een meerprijs en twee/drie duiken uit het duikpakket te boeken. De prijzen verschillen per duikcentrum. Ook niet-duikers zijn van harte welkom op de boot.

 

Kameel-Duiksafari's

Een ander hoogtepunt in Dahab zijn de kameel-duiksafari's naar afgelegen duikplaatsen bij Ras Abu Galum in het noorden of Gabr el Bint in het zuiden. Het eerste gedeelte van de rit wordt vanaf Dahab met de Jeep afgelegd. Na ongeveer 20-30 minuten rijden worden de kamelen opgezadeld. Zowel de rit naar het noorden als naar het zuiden duurt ongeveer 1,5 - 2 uur. De duikplaatsen die tijdens deze kameel-duiksafari's bezocht worden, behoren tot de beste die Dahab te bieden heeft. Onze tip is een tweedaagse safari met een overnachting onder de blote hemel of in een eenvoudige hut. Vlak aan zee geniet u van het kampvuur, een eenvoudige doch voedzame bedoeïenenmaaldtijd, de sterren en de stilte. De prijs voor een kameel-duiksafari verschilt per duikcentrum.

Duiken in Dahab

Met meer dan 23 spectaculaire en indrukwekkende duikplaatsen is Dahab een geweldige locatie voor duikers van alle ervaringsniveaus en zowel voor sport- als technical duikers.

  • kristalhelder water
  • watertemperaturen van 21°C - 28°C
  • 1248 vissoorten in de Rode Zee
  • 250 verschillende koraalsoorten
  • STO Garant reisgarantie (Pakketreizen)

Ik ben José Hoeflaken, mede-eigenaar en -oprichter van Sea More Travel. In Dahab ben ik jouw aanspreekpunt, gastvrouw, probleemoplosser en vraagbaak.


Heb je vragen? Ik help je graag!

  •   jose@seamore-travel.com
  •  +20 (0) 100 3462461

 

Wil je liever persoonlijk contact? Ik maak graag een online afspraak via Zoom. Stuur even een mailtje om een dag en tijd af te spreken die jou uitkomt.