Dahab Reisinformatie

Visum Informatie voor Egypte en Zuid-Sinai

Dahab Visum

Visum informatie voor Dahab en Egypte

Heb je een visum nodig als je op vakantie gaat naar Dahab? Dat lijkt een simpele vraag waar eenvoudig een antwoord op te geven is, ja of nee. Maar voor Zuid- Sinaï en dus ook voor Dahab ligt het net even anders dan voor de rest van Egypte.

Sinai Only Visum

In principe moet iedereen die Egypte wil bezoeken een visum hebben, maar voor Zuid- Sinaï kun je gebruik maken van het gratis Sinai Only visum. Dat is, zoals de naam al zegt, uitsluitend voor de Sinai en je kunt er alleen gebruik van maken in de volgende drie situaties:

  • Je verblijf duurt niet langer dan 14 nachten / 15 dagen.
  • De luchthaven waar je Egypte binnenkomt is Sharm el Sheikh of Taba. Bijv. je hebt een vlucht met een overstap in Cairo dan kom je in Cairo het land binnen en kun je dus geen gebruik maken van het Sinai Only visum.
  • Je bent ouder dan 60 jaar, in dat geval hoef je geen visum te kopen, ook niet als je langer dan 14 nachten in Egypte blijft.

Wie gebruik wil maken van het gratis Sinaï visum kan bij aankomst in Sharm el Sheikh direct doorlopen naar de douane, bij het invullen van de landingskaart voeg je toe: SINAI ONLY.

Toeristenvisum

Nederlandse en Belgische staatsburgers kunnen bij aankomst op de luchthaven in Sharm el Sheikh of Caïro een toeristenvisum kopen. Dit visum is vier weken geldig. De prijs voor het toeristenvisum is 25,00 USD per persoon of het equivalent in euro. Het bedrag kan alleen contant betaald worden. Wij raden aan gepast te betalen.

Reisdocumenten & Paspoort

Voor reizen naar Egypte moeten Nederlandse staatsburgers een paspoort hebben dat op de dag van de terugreis nog minstens zes maanden geldig is. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Met een Nederlandse identiteitskaart kun je niet naar Egypte reizen.


Actuele informatie: www.minbuza.nl


Belgische staatsburgers kunnen reizen met een paspoort of een identiteitskaart.

Waar koop ik een visum?

Bij aankomst op de luchthaven, in de aankomsthal, zijn loketten waar het toeristenvisum te koop is. Meestal zijn het bankloketten waar je ook geld kan wisselen en staat er een bordje Visa achter het raam.

Plak de visum sticker op een lege pagina van je paspoort en voeg daarbij de ingevulde landingskaart die in het vliegtuig wordt uitgedeeld. Ga daarna in de rij staan voor de douane waar je een stempel krijgt met de datum van aankomst.

Visum voor de Thistlegorm

Duikers die op The Thistlegorm willen duiken moeten het toeristenvisum hebben. Ook wanneer je nog niet precies weet wat je gaat doen en alle opties open wil houden of wanneer de kans bestaat dat je plotseling terug moet vliegen via Caïro raden we je aan om het zekere voor het onzekere te nemen en wel een visum te kopen.

Bedenk dat het visum alleen verkrijgbaar is op de luchthaven dus als je het achteraf alsnog wil of moet kopen kost het veel tijd en geld om dit te regelen.

Visum Catharinaklooster & Safari's

Met het gratis Sinai Visum kun je ook aan alle lokale dagtrips deelnemen op het Oostelijke deel van Zuid-Sinai, zoals bijv. naar het Catherinaklooster & de Mozesberg, The White Canyon & Oase Ain Khudra of andere woestijnsafari’s.

Het grote toeristenvisum (sticker) heb je wel nodig als je een trip naar het vasteland wil maken, bijv. naar Cairo. Ook als je nog niet precies weet wat je wil gaan doen raden we je aan om wel een visumsticker te kopen.