Dahab - Zuid Sinai - Egypte

Dahab is een heerlijke plek om te duiken, snorkelen … of gewoon relaxen!

Dahab in Egypte

Palmen en kristalhelder water!

Dahab, omgeven door de bergen van de Sinai woestijn en het heldere water van de Golf van Aqaba, wordt door velen als de leukste badplaats van Egypte beschouwd. In Dahab vind je perfecte omstandigheden voor duiken en snorkelen, maar ook voor een woestijnsafari of een dagtrip naar het Katharinaklooster is het een prima vertrekpunt. Vanwege de ontspannen sfeer en het positieve, vriendelijke karakter is Dahab vooral een uitstekende vakantieplek om tot rust te komen en te ontspannen.

Het Bedoeïenendorp aan de Oostkust van de Sinaï ontwikkelde zich in de afgelopen decennia van een geheimtip voor hippies en rugzaktoeristen tot een geliefd vakantieoord voor duikers, snorkelaars, free divers, yogi’s en surfers. De onmiskenbare invloed van de Bedoeïenengemeenschap is een van de redenen waarom Dahab, ondanks de toenemende bekendheid, altijd nog een zeer ontspannen en aangename atmosfeer heeft behouden.

Het oriëntaalse vakantieoord biedt reizigers een interessante mix van multiculturele restaurants, cafés, bazaars, kleinschalige hotels, luxe appartementen en vakantiewoningen. Relaxen onder dadelpalmen met fantastisch uitzicht over zee onder het genot van een vers uitgeperst vruchtensapje of een koud biertje.

DAHAB QUICK-INFO

Locale Tijd: 03:05
Live temperatuur: 33.4°C

 

Waarom Dahab …

Dahab is de ultieme plaats voor duiken, snorkelen, wind- of kitesurfen, wandelen, kameelrijden, freediven, yoga, paardrijden, woestijnsafari's of gewoon relaxen.

Koraalrif Rode Zee

De koraalriffen van de Rode Zee behoren tot de mooiste ter wereld. Het rif bij Dahab is thuis voor talloze tropische vissen, koraalsoorten en grotere onderwaterdieren zoals schildpadden.

Meer info

Woestijnsafari's & Trips

Een bezoek aan de Sinaïwoestijn is echt de moeite waard. Ga een dag met een Landcruiser op pad of, als je echt van de rust en stilte wil genieten, per kameel en overnacht onder de sterrenhemel.

Meer info

Katharinaklooster & Mozesberg

Het bekende Catharinaklooster aan de voet van Mount Sinai (Mozesberg) is een de oudste kloosters ter wereld. Voor cultuurliefhebbers is een bezoek aan deze historische plek zeker een aanrader.

Meer info

Weer thuis na een heerlijke week duiken in Dahab met ons gezin. Dank José en Chris voor alle "regelaritis" en jullie kennis van de hotels en duikscholen. Onze kamers waren groot, ruim en schoon. Met een grote koelkast zodat alle flessen water en limonade lekker koud bleven. De door jullie geregelde duikschool is top. Modern, goede spullen en een meer dan prima gids. ...

Peter-Paul & Natska naar ons gastenboek

Waar ligt Dahab?

Dahab ligt aan de oostkust van Zuid- Sinaï in Egypte. De dichtstbijzijnde luchthaven is Sharm el Sheikh, vanuit Nederland of België ca. 5 uur vliegen.

Aangekomen op Sharm el Sheikh Int. Airport brengen we je met een minibus of luxe personenwagen zonder omwegen naar je hotel of appartement in Dahab. De afstand bedraagt 90 km, ongeveer een uur rijden. We zorgen voor een koel flesje water tijdens de rit.

Naar het bekende Katharinaklooster en de Mozesberg is het vanuit Dahab ongeveer 2 uur rijden.

Bedoeïenen in Dahab

Bij de Bedoeïenen staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Sinds vele eeuwen zijn zij de oorspronkelijke bewoners van de Sinaï. De meeste Bedoeïenen in Dahab behoren tot de Muzeina, de grootste Bedoeïenenstam in Zuid-Sinaï. Zij verheugen zich over iedere gast die hun land bezoekt.

Veel Bedoeïenen zijn voor hun inkomen afhankelijk van het toerisme. Om die reden leveren zij, samen met de lokale overheden, grote inspanningen om Dahab en de overige vakantieoorden in Zuid-Sinaï (Sharm el Sheikh, Nuweiba) zo veilig mogelijk te houden.